skip to Main Content

Wat u moet weten als u vanuit Europa naar Canada verhuist

Overweegt u een verhuizing naar Canada als onderdeel van een internationale carrièrestap? Het is niet meer dan normaal, aangezien dit een van de meest expatvriendelijke landen op het westelijk halfrond is. In de afgelopen jaren hebben veel mensen ervoor gekozen om vanuit Europa naar Canada te verhuizen om verschillende redenen, zowel professioneel als persoonlijk. En er zijn tal van redenen waarom verhuizen van Europa naar Canada een geweldig idee is, vooral als u samen met uw werkgever verhuist via een verhuisservice voor werknemers . Er komt heel wat kijken bij het emigreren naar Canada, van het regelen van uw gezin tot ervoor zorgen dat uw bezittingen veilig en in één stuk aankomen, en het afhandelen van internationale geldoverdrachten .

Bekijk onze richtlijnen voor internationale verhuisveiligheid

In veel gevallen kan de Canadese banenmarkt je meer opties bieden dan welk ander Europees land dan ook, wat goed nieuws is als je graag in Canada wilt werken. Houd er echter rekening mee dat verhuizen geen eenvoudig proces is, en dat geldt dubbel voor een internationale verhuizing van deze omvang. Maar maak je geen zorgen – we hebben wat nuttig advies opgesteld om deze overgang gemakkelijker te maken!

A view of the Toronto skyline at night, visible after moving from Europe to Canada.
Verhuizen van Europa naar Canada

Omgaan met het immigratieproces

Waar u ook heen gaat, u zult natuurlijk een ingewikkelde beproeving moeten doorstaan. Dat geldt zelfs als u binnen dezelfde stad verhuist, laat staan ​​dat u van Europa naar Canada verhuist. Met dat in gedachten moet u vertrouwd raken met de immigratieregels die de Canadese regering gebruikt om nieuwkomers in het land te selecteren.

Gelukkig voor jou, als je naar je werk verhuist of met je werkgever verhuist, zou je niet al te veel problemen moeten hebben met het Canadese immigratiebeleid. Hoewel het verhuizen van een heel bedrijf moeilijk kan zijn, is niets onmogelijk met de juiste ondersteuning bij bedrijfsverhuizingen en een groepsverhuizingsstrategie .

 

De beschikbare visumopties

Allereerst: het goede nieuws is dat EU-burgers die de Engelse taal machtig zijn, niet al te veel problemen zouden moeten hebben met het aanvragen van een Canadees visum. Je moet er nog steeds voor zorgen dat je via de juiste kanalen gaat. Als persoon die naar Canada verhuist, heb je een werkvergunning nodig – en om er een te krijgen, moet je aan een groot aantal criteria voldoen.

In de eerste plaats moet u slagen voor een veiligheidscontrole en een medisch onderzoek, en ook bewijzen dat u tijdens de duur van uw vergunning financieel in staat zult zijn om uzelf te onderhouden. Maak je geen zorgen – het meeste hiervan is een vrij standaardprocedure voor iedereen die naar Canada wil emigreren.

 

A man walking down a road with a suitcase at dawn.
Make sure you research the Canadian immigration process thoroughly before working on your relocation!

Een andere goede zaak is dat de Canadese regering de behoefte aan kleine en middelgrote bedrijven erkent , die de ruggengraat vormen van elke gezonde economie. Met dat in gedachten is er een speciaal Start-up Visa-programma , voor mensen die willen verhuizen en een klein bedrijf willen starten in Canada.

Dit programma omvat visa voor maximaal 5 sleutelfunctionarissen van dit nieuwe bedrijf, evenals hun families. Dus als u een eigenaar van een klein bedrijf bent, wilt u misschien deze optie bekijken en uitzoeken of u in aanmerking komt in plaats van iedereen afzonderlijk te verplaatsen en vervolgens een bedrijf te registreren.

 

Alle aspecten van uw verhuizing beheren

Zoals je snel genoeg zult beseffen, betekent verhuizen van Europa naar Canada niet alleen het omgaan met de immigratiebureaucratie. In feite vereist dit proces alle managementvaardigheden die u kunt beheersen lang voordat u bij de visumaanvraag komt. Er zullen veel klusjes voor je zijn, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Eerst en vooral, als u met uw gezin verhuist, moet u ervoor zorgen dat iedereen aan boord is met het idee om te verhuizen. Vertrouw ons – slechte communicatie in dit proces kan leiden tot langdurige wrok op de weg.

Echt, verhuizen is een proces dat zowel een tactische als een strategische mindset vereist. Tegelijkertijd moet je de grote dingen plannen, zoals het vinden van huisvesting of het vinden van een baan. Aan de andere kant zul je ook moeten nadenken over hoe je het meest efficiënt kunt inpakken, zowel qua ruimte als qua tijd. Als u geen kostbare uren en dagen wilt verliezen aan de kleine details van de verhuizing, huur dan zeker iemand in om uw verhuizing af te handelen, zelfs als u niet genoeg tijd heeft . Het inhuren van de juiste professionals voor uw internationale verhuizing is zelfs een van de meest cruciale onderdelen van uw verhuisplan.

 

De locatie wordt uw belangrijkste keuze

Tijdens een verhuizing komen er, naast het vinden van een goed internationaal verhuisbedrijf, nogal wat beslissingen te nemen. Maar zoals bij elke andere reis, is er geen keuze die belangrijker is dan uw bestemming. Wanneer je beslist waar je gaat wonen nadat je van Europa naar Canada bent verhuisd, zul je natuurlijk een telefoontje plegen dat later alle facetten van je leven beïnvloedt.

 

Two people shaking hands in a business meeting.
Move with your international career

For example, if you’re looking for a prosperous business district with lots of opportunities – then downtown Toronto is really your finest choice. On the other hand, skilled laborers may find more luck in the expansive gas and oil fields of Alberta and Saskatchewan. For people familiar with the mining industry, there are a lot of jobs available here each year. Naturally, if you’re keen on managing your own business or finding a corporate job – Vancouver and Toronto are better options. But remember – choosing a place to live isn’t something you’ll do solely based on job opportunities. You’ll need to take a lot of other factors into consideration, like een goede school kiezen for children, or finding a real estate market that’s affordable but still offers quality housing. Finding a good relocation consultant with a key understanding of the local schooling systems and real estate market will prove to be extremely beneficial and may even help you save money when negotiating your rental fees.

 

Omgaan met cultuurschok

Er is één ding dat waar is, ongeacht hoe of waarom je beweegt. Het maakt niet uit of u alleen, met uw gezin of met een heel bedrijf verhuist, er zal een cultuurschok zijn die u moet overwinnen. En dat geldt zelfs voor mensen die vanuit de VS hierheen verhuizen, laat staan ​​voor iemand die van Europa naar Canada verhuist. Op persoonlijk vlak zul je een periode van aanpassing aan de lokale gebruiken en routines moeten doormaken. Dat is iets dat u als individu en als gezinslid moet aanpakken, als u niet alleen verhuist.

 

People in a casual meeting in an office.
Make an effort to transcend culture shock in a business environment!

Maar culturele shock bestaat ook in een zakelijke omgeving – en ermee omgaan is net zo belangrijk. Als u uw bedrijf naar Canada verhuist, zorg er dan voor dat uw medewerkers alle interculturele training krijgen die ze nodig hebben voor een snelle en gemakkelijke overgang. Als u dit probleem op tijd aanpakt, voorkomt u later een hele reeks problemen. En daardoor zal uw verhuizing naar Canada veel gemakkelijker zijn.

 

Geschreven door Lisa Roberts

 

  Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

  EEN OFFERTE AANVRAGEN

  Back To Top
  0 Shares

  Vul de onderstaande informatie in voor een verhuisofferte

  Vul het onderstaande formulier in met zoveel mogelijk details over uw verhuizing en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

   Error: Contact form not found.

    Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

    EEN OFFERTE AANVRAGEN

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap