skip to Main Content

De ultieme checklist voor verhuizen naar Londen: alles wat een nieuwe Brit moet weten

Verhuizen naar Londen vanuit een internationale locatie? Bereid je voor met de ultieme checklist voor verhuizen naar Londen, inclusief alles van visa tot wollige truien!

Lees onze Coronavirus-update: Is het mogelijk om naar het VK te verhuizen?

Londen is een zeer gewilde stad om in te wonen.

Jaarlijks migreren meer dan 200.000 mensen vanuit het buitenland naar de Britse hoofdstad. De groei is sneller dan enig ander deel van het land , met mensen aangetrokken door de banen, de moderne levensstijl en de pure bekendheid van de stad. Maar ondanks alle voordelen is Londen een grote en complexe stad met veel verschillende soorten mensen die er wonen. Daarom hebben we een handige checklist voor verhuizen naar Londen samengesteld om u voor te bereiden op uw internationale verhuizing .

Londen is een geweldige plek om te wonen, met een schat aan dingen om te zien en te doen. Het is ook een zeer veilige stad . Maar dat maakt voor jou waarschijnlijk niet uit. Als je in het stadium bent dat je op zoek bent naar een checklist voor verhuizen naar Londen, is de kans groot dat je al de beslissing hebt genomen om je aan te sluiten bij de miljoenen anderen in de hoofdstad van Groot-Brittannië , en je bent op zoek naar enkele insidertips voor verhuizen naar Londen.

Laten we dus geen tijd verspillen.

 A London street with Big Ben in the distance

De beste checklist voor verhuizen naar Londen

Klaar om te beginnen met het afvinken van je to-do-lijst voor je verhuizing? Hier is alles wat je moet hebben gesorteerd voordat je naar Londen verhuist:

  Kosten van levensonderhoud

Voordat u verhuist, moet het belangrijkste item op uw checklist voor verhuizen naar Londen zijn om een ​​analyse van de kosten van levensonderhoud uit te voeren om erachter te komen welke gebieden u zich kunt veroorloven. De prijzen variëren sterk in de Britse hoofdstad , zelfs tussen straten. Doe je onderzoek en je zult meer dan in staat zijn om binnen je mogelijkheden te leven. Vergeet deze stap en je zult misschien een schok krijgen als je voor het eerst in Londen gaat wonen!

  Visa

Om in Londen en het VK te wonen, heb je waarschijnlijk een visum nodig . Zelfs degenen die uit EU-landen komen, moeten naar het proces kijken, gewoon om er zeker van te zijn dat ze na de Brexit in aanmerking komen. Er zijn verschillende visa beschikbaar, dus besteed er wat tijd aan om ze te bekijken om er zeker van te zijn dat u de juiste krijgt. Als u in de war bent over visa, vraag dan hulp aan visumspecialisten . Het kan maanden duren voordat visa binnenkomen, dus zorg ervoor dat dit het eerste vinkje op uw lijst is!

  Kleding

Groot-Brittannië is beroemd somber, maar het kan ook warm zijn. Met minimumtemperaturen onder het vriespunt en maximumtemperaturen van meer dan 30’C, moet u voorbereid zijn op elke eventualiteit. Als je in Londen woont, zie je extreem weer niet altijd op dezelfde manier als andere delen van het land, maar je wilt toch voorbereid zijn op regen, wind, hitte en af ​​en toe sneeuw.

  Belastingen

Wat zijn uw fiscale verplichtingen als u verhuist? Onwetendheid is helaas geen excuus, dus kom meer te weten over hoe u belasting betaalt als internationale burger of als nieuwe burger van het VK.

  bankieren

Om goederen en diensten te betalen als je in Londen woont, heb je geld nodig. Maar met contant geld kom je alleen tot nu toe. U moet een Britse bankrekening openen voordat u op reis gaat , zodat deze voor u klaar staat zodra u aankomt. U kunt mogelijk uw internationale account gebruiken, maar er zijn extra kosten aan verbonden.

  NHS

De National Health Service is uw eerste verdedigingslinie tegen letsel of ziekte. Maar hoewel gratis voor Britse burgers, kun je niet zomaar binnenlopen en een gratis behandeling verwachten als lid van de internationale gemeenschap. Bepaal of u in aanmerking komt voor een NHS-behandeling en zorg ervoor dat u de juiste dekking krijgt voordat de wielen van uw vliegtuig het asfalt raken.

  Rijbewijs

De meeste rijbewijzen zijn overdraagbaar , maar het is een goed idee om voor uw verhuizing bij de plaatselijke autoriteiten na te vragen of u van plan bent te gaan autorijden. Zorg ervoor dat u uw voertuig mag gebruiken. Zo niet, onderneem dan de nodige stappen om een ​​geldig rijbewijs te krijgen. Als u in Londen rijdt, zorg er dan voor dat u bespaart op mogelijke kosten door ervoor te zorgen dat uw voertuig voldoet aan de eisen van de Ultra Low Emission Zone .

  Verzekering

In het VK is het illegaal om een ​​auto te besturen zonder verzekering. Mogelijk moet u ook andere verzekeringen afsluiten, met name een eigendomsverzekering als u huurt, of een ziektekostenverzekering, afhankelijk van uw type visum en NHS-geschiktheid.

  Eigendom

Dit lijkt misschien een voor de hand liggend item om op een checklist voor verhuizen naar Londen te zetten, maar je moet ergens wonen als je eenmaal in de Britse hoofdstad bent aangekomen. Stap niet in dat vliegtuig voordat er een stevig vinkje in dit vakje zit. Zorg ervoor dat u de details van uw lease- en huurkosten controleert .

  Nutsvoorzieningen

Het maakt niet uit of je koopt of huurt; in de meeste gevallen moet u zelf uw energierekeningen regelen, inclusief gas, water, elektra, internet en tv. Bekijk vergelijkingswebsites voor hulpprogramma’s en ga op zoek naar de beste deals.

  Mobiele telefoon

Je hebt tegenwoordig voor bijna alles een mobiele telefoon nodig, maar het meenemen van je eigen mobiel uit een ander land met een internationaal netwerk brengt enorme kosten met zich mee. Koop een Britse telefoon of simkaart en maak verbinding met een binnenlands netwerk.

  Cultuur

Waar je ook heen gaat, de dingen zullen een beetje anders zijn. De taal kan anders zijn, de gebruiken kunnen anders zijn, de wetten kunnen anders zijn. De cultuur van Londen is uniek en daarom moet je de tijd nemen om het te omarmen. Door uw nieuwe huis te leren kennen voordat u gaat verhuizen, verkleint u de kans op een cultuurschok en kunt u zich sociaal integreren met de inwoners van Londen.

  Britse feestdagen

Van feestdagen tot feestelijke pauzes, er zijn tal van feestdagen en vieringen in het VK waar u op moet letten.

  Vervoer

Hoe ga je je nieuwe huis in Londen verplaatsen? taxi’s? De buis? Bussen? Je eigen auto? Wees u bewust van uw transportkeuzes en leer ze te gebruiken voordat u gaat verhuizen.

Voor bijvoorbeeld het openbaar vervoer is het raadzaam om voor uw verhuizing een Oystercard aan te schaffen. Als u aan het rijden bent, zorg er dan voor dat u meer te weten komt over congestieheffingen . Overal taxi’s nemen? Zorg ervoor dat je je eerste salaris van tevoren ontvangt…

  Verhuizingsdiensten

Als je een afgestudeerde bent die naar het buitenland verhuist , heb je misschien alleen een rugzak en wat dromen om mee te nemen. Voor degenen die meer te brengen hebben, is de hulp van een internationaal verhuisbedrijf , zoals wij hier bij Gerson Relocation, essentieel. Wij regelen alles van logistieke planning tot vrachtvervoer.

  Opslag

Al je bezittingen in één keer verhuizen is misschien geen optie, maar ze achterlaten of verkopen is misschien ook geen optie. In deze omstandigheden is opslag het antwoord. Regel nu opslagfaciliteiten en u zult gemoedsrust hebben, wetende dat u geen van uw favoriete dingen hoeft op te geven wanneer u naar Londen verhuist.

  Verhuizing van huisdieren

Huisdieren zijn meer dan alleen een dier. Ze zijn familie. Waar jij gaat, gaan zij – en het buitenland is geen uitzondering. Een huisdier naar het buitenland verhuizen kan lastig zijn, maar met de juiste ondersteuning van een internationale verhuisservice als Gerson Relocation heb je ze in een mum van tijd aan je zijde in Groot-Brittannië. Londen is heel gastvrij voor honden, en veel pubs hebben waterbakken klaar voor hondengasten. De Britten houden van hun honden, dus je beste vriend zal waarschijnlijk net zoveel van het leven in Londen genieten als jij.

Zorg ervoor dat u uw huisdierenpaspoort beveiligt en tijdig vaccins krijgt om later geen problemen te krijgen.

Bij Gerson Relocation kunnen we de meeste zaken op de ultieme checklist verhuizen naar Londen voor u uitvoeren. We kunnen zo ongeveer alles; van het sorteren van visa en het verhuizen van huisdieren tot het regelen van opslag en hulp bij het vinden van een woning. Het enige wat je hoeft te doen is die truien in te pakken – we helpen je zelfs om te wennen aan de Londense cultuur

 

  Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

  EEN OFFERTE AANVRAGEN

  Back To Top
  0 Shares

  Vul de onderstaande informatie in voor een verhuisofferte

  Vul het onderstaande formulier in met zoveel mogelijk details over uw verhuizing en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

   Error: Contact form not found.

    Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

    EEN OFFERTE AANVRAGEN

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap