Het is een waarheid die (bijna) universeel wordt erkend dat het coronavirus de wereld volledig heeft veranderd. Voor onze branche is deze verandering vooral merkbaar. De afgelopen 12 maanden zijn er ongeveer 45% minder opdrachten geweest, terwijl de uitgaven met ongeveer 10% zijn gedaald. Dit vormt een nieuwe maatstaf voor wereldwijde mobiliteit, waarbij een derde van de bedrijven een blijvende vermindering van het aantal verhuizingen verwacht 1 .
Alsof dat nog niet genoeg was, overspoelde de pandemie de wereld tijdens een periode van zelfreflectie binnen de industrie. Hoezeer belasting- en immigratiecompliance steeds complexer wordt, zo heeft het welzijn en de zorgplicht van werknemers meer aandacht gekregen. Deze veranderende prioriteiten vielen samen met verschuivende mobiliteitspatronen, vooral met een verschuiving naar kortere opdrachten. Op zichzelf is het beheersbaar, maar in combinatie met de effecten van Covid-19 is de druk over de hele linie voelbaar.
Wereldwijde mobiliteit moet zich aanpassen aan de post-Covid-wereld, met zo min mogelijk impact op de rechtverkrijgende. Om het nog erger te maken, zouden er al nieuwe manieren van werken moeten zijn – de verandering is gebeurd. Wereldwijde mobiliteit (zoals al het andere) speelt een inhaalslag. Terwijl we ons aanpassen, moeten we onze sector vormgeven om met constante veranderingen om te gaan. Als recente gebeurtenissen iets hebben bewezen, is het dat niets zeker is. Behalve verandering. Verandering is de enige constante waarop we kunnen vertrouwen.
We blijven mobiel
Voorlopig gaan, ondanks alles, opdrachten en ander grensoverschrijdend werk gewoon door . En dat doen ze terwijl de rest van ons de inhaalslag speelt. De situatie ontwikkelt zich altijd. Er zijn verschillende lokale regels en inconsistente reisbeperkingen om mee om te gaan. Voeg daarbij veranderende zakelijke behoeften en last-minute annuleringen en het wordt lastig.
Daarnaast worden verschuivende mobiliteitspatronen versneld door de pandemie. Meer kortetermijnopdrachten sluiten aan bij noodrepatriëringen in de race om onze wereld verre van eenvoudig te maken. Dan voegen we Brexit toe aan de mix. De volledige impact is nog niet bekend, maar er zullen zeker nieuwe nalevingsvereisten voor immigratie zijn .
Dan zijn er geestelijke gezondheidsrisico’s om te overwegen. Een RES Forum- enquête 1 benadrukt de zeer reële bezorgdheid over geestelijke gezondheidsproblemen in verband met Covid-19. Lockdowns en social distancing worden eenzaamheid en isolement. En dit wordt alleen maar erger als gezinnen uit elkaar worden gehouden.
Ten slotte, en de timing kan nauwelijks slechter zijn, zijn we genoodzaakt om de algemene rol van internationale opdrachten te heroverwegen, althans in context. Wie verhuist, waarom ze dat doen en hoe die verhuizing gebeurt, zijn allemaal noodzakelijke vragen. En de antwoorden zijn dringend. De behoefte aan verandering is er en de oplossingen moeten voldoende aanpasbaar zijn om gelijke tred te houden met een onzekere toekomst.
Wereldwijde mobiliteit in een post-Covid-wereld
Het is zwaar, daar bestaat geen twijfel over. Maar er zijn doelstellingen waaraan moet worden voldaan, prestaties aan evaluatieve en de gebruikelijke belasting, comp en voordelen te beheren. Je weet wel, de dagtaak. In een tijd waarin middelen en budgetten krap zijn en onze prioriteiten niet altijd op één lijn liggen. Het is geen gemakkelijke tijd om in wereldwijde mobiliteit te zijn. Maar in veel opzichten is het best spannend.
Ondanks alles is dit een zeldzame kans om wereldwijde mobiliteit te definiëren in een post-Covid-wereld. 2020 geeft ons de kans om onze branche te heroverwegen en te begrijpen welke onderdelen kunnen en welke moeten worden vernieuwd. Hoewel we de pandemie niet konden voorspellen, kunnen we ons wel voorbereiden op de gevolgen van een volgende. En we moeten het welzijn van werknemers bovenaan de lijst plaatsen.
Vervolgens kunnen we processen en beleidsregels bijwerken en creëren die zijn ontworpen rond een steeds veranderende omgeving. Deze zullen te maken hebben met steeds complexere compliance en frequentere last-minute wijzigingen. Betere noodvoorzieningen zullen een aanvulling vormen op de verbeterde communicatie met de toegewezen personen om fysieke en mentale gezondheidsrisico’s te beheersen.
Terwijl we mobiliteit opnieuw beoordelen, kunnen we nadenken over waar reizen nodig is in vergelijking met virtuele opdrachten en werken op afstand. Digitaal zal een steeds centralere rol gaan spelen in onze wereld; dit is een geweldige kans om die rol te definiëren en ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het beoogde doel.
Als we dan vooruit kijken, kijken we naar de volgende generatie internationale opdrachtnemers. Technisch onderlegd, onafhankelijk en gewend om hun leven online te beheren. Ze zijn opgegroeid in een digitale eerste wereld. Hun verwachtingen van wereldwijde mobiliteit zullen niet anders zijn.
Stap voor stap
Al die verandering is prima. In principe. Maar je hebt dagtaken. Uw mensen werken onder steeds uitdagendere omstandigheden, terwijl HR- en mobiliteitsmiddelen schaars zijn. Onder dergelijke omstandigheden voelt het herstructureren van onze sector als een verre droom. Dus, hoe doe je het?
Simpel gezegd, de verantwoordelijkheid wordt gedeeld door de hele sector. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en moeten in dezelfde richting peddelen. Dit betekent meer ondersteuning van uw leveranciers, waardoor er tijd vrijkomt om strategieën, processen en workflows te creëren.
En het goede nieuws is dat uw leveranciers al volop ondersteuning kunnen bieden:
- Betere werknemerservaring
- Meer verantwoordelijkheid voor zorgplicht
- Meer inzicht in de effecten van Covid-19 over de hele wereld
- Actuele informatie over wijzigingen in wetten en nalevingsvereisten
Ongetwijfeld een grotere ambitie, leveranciers kunnen ook helpen met uw algemene strategische visie . Hun inzicht en knowhow kunnen helpen bij het vormgeven van uw wereldwijde mobiliteitsstrategie, van internationale opdrachtdoelstellingen voor de lange termijn tot het overwinnen van specifieke regionale uitdagingen en nog veel meer.
Deze grotere visie is een mooi streven. Maar u houdt zich het meest bezig met wat er nu gebeurt, en uw leveranciers moeten voorlopig de juiste oplossingen bieden. Gelukkig zijn er geschikte opties beschikbaar.
Beheerde forfaitaire oplossingen
Vaste verhuisvergoedingen geven u zekerheid over budgetten en besparen onnodige administratie. Ondertussen zijn uw mensen met onze steun in goede handen. We kennen de waarde van de beslissingen van de rechtverkrijgenden en ons netwerk houdt ze tijdens de reis veilig.
Met de voeten op de grond over de hele wereld, zitten we bovenop de reisbeperkingen en Covid-19-wetten. Onze technologie helpt uw rechtverkrijgenden hun nieuwe thuis te vinden, zonder de risico’s. En onze relaties garanderen flexibele voorwaarden, voor als er op het laatste moment iets verandert.
We weten dat je te veel platen hebt om te draaien. Maar we hebben de mensen, netwerken en oplossingen om u te helpen ze draaiende te houden. Neem contact met ons op om te bespreken hoe onze Managed Lump Sum-oplossing voor uw rechtverkrijgenden zal zorgen, terwijl u voor hun toekomst zorgt.