skip to Main Content

Welk type verhuisbedrijf moet ik kiezen om mijn woning naar het buitenland te verhuizen?

Als u van uw werkgever een verhuisvergoeding of een vast bedrag in contanten hebt ontvangen als onderdeel van een internationaal verhuispakket , of internationaal gaat verhuizen als een complete verandering van levensstijl, is verhuizen naar een ander land een van de grootste ondernemingen in uw leven. Verhuizen naar het buitenland is een buitengewone kans en zou een positieve ervaring moeten zijn. Dus hoe zorg je ervoor dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt van een verhuisbedrijf?

Nick Young is een schrijver met 15 jaar ervaring in de verhuis- en verhuisbranche. Hij heeft honderden klanten geadviseerd over hun inboedelverhuizingen en is meerdere malen persoonlijk internationaal verhuisd. We vroegen of hij zijn voorkennis van de branche en zijn ervaring kon delen om een ​​artikel te schrijven om gezinnen te helpen die naar een nieuw huis in een ander land verhuizen en om een ​​idee te geven van de geschiktheid van elke optie.

 

Welke soorten verhuisbedrijven zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten diensten van een verhuisbedrijf voor u beschikbaar. Vijf minuten op een zoekmachine biedt u letterlijk honderden opties om uit te kiezen. Er zijn er zelfs zoveel dat het een beetje overweldigend kan zijn om tijd te besteden aan het vinden van geschikte kandidaten om u te helpen verhuizen.

Om u te helpen tijd te besparen, hebben we de belangrijkste categorieën verhuisbedrijven opgesomd die u kunt verwachten:

 

1. Het “binnenlandse” landelijke verhuisbedrijf

Dit zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in verhuizen binnen eigen land. Er zijn de grote landelijke merken en andere, meer lokaal gevestigde verhuisbedrijven waarvan u misschien op de hoogte bent en die u eerder hebt gebruikt om door de stad te verhuizen. Hoewel ze een geweldige landelijke service kunnen bieden, is internationaal verhuizen niet hetzelfde. Het omvat complexere processen, zoals het overschrijden van internationale grenzen, het regelen van transport over duizenden kilometers en het navigeren door douanegrenzen en immigratie.

Hoewel deze verhuizers in uw thuisland capabel werk kunnen doen, hebben ze het nodige netwerk en contacten met de vereiste ervaring om al deze processen af ​​te handelen en een even geweldige verhuiservaring op de bestemmingslocatie te garanderen?

Voordelen : Kan een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden voor het verplaatsen van een heel huis binnen uw land.

Nadelen : Onzekere internationale verhuismogelijkheden.

 

2. De webgebaseerde internationale verhuisoffertewebsite

Offertevergelijkers komen steeds vaker online voor. Ze bieden aan om meerdere offertes te vinden van meerdere internationale verhuizers en verhuisbedrijven vanuit één enkel offerte-aanvraagformulier. Deze verschijnen vaak als eerste in de zoekresultaten van zoekmachines dankzij hun investering in online marketingcampagnes.

 

Web-based move quote sites send your request to multiple companies

 

Deze websites bieden de mogelijkheid om u meerdere offertes van meerdere bedrijven aan te bieden, wat voor velen aantrekkelijk kan zijn. Maar wat zijn de referenties van deze bedrijven? Hoe selecteren ze de bedrijven om aan u te presenteren en is dit een waarheidsgetrouwe weergave van de markt?

Het model dat ze bieden, is om uw lead te verkopen aan hun lijst met klantbedrijven, dus controleer of u hiermee tevreden bent. Als er iets misgaat, wie neemt dan de verantwoordelijkheid voor u? Met wie ga je samenwerken? Het is belangrijk om jezelf deze vragen te stellen voordat je besluit om verder te gaan met dit soort service.

Voordelen : Goed voor het ontvangen van meerdere offertes.

Nadelen : hoe screenen ze de bedrijven die ze aan u leveren? Ben je blij dat deze bedrijven je gegevens delen?

 

3. Het bedrijf voor bagageverzending

Dit zijn bedrijven die zijn opgericht om kleinere artikelen te verplaatsen. Als u bijvoorbeeld een paar dozen wilt verzenden, kunnen deze bedrijven via een zeer eenvoudige procedure een goede prijs bieden. Aan de andere kant, als u iets complexers moet verhuizen of als de timing van uw levering belangrijk voor u is, dan kunt u overwegen andere alternatieven te overwegen. Deze bedrijven zijn ook minder relevant voor een volledige inboedelverhuizing.

 

Somewhat obviously, baggage companies are great for moving luggage sized shipments.

 

Voordelen : Goed voor het verplaatsen van een paar dozen.

Nadelen : Niet effectief voor complexere zetten. Minder controle over timing.

4. Het gespecialiseerde internationale verhuisbedrijf

Een gespecialiseerd internationaal verhuisbedrijf is in staat om verhuisdiensten aan te bieden naar verschillende landen door het gebruik van hun eigen personeel. Deze categorie bedrijven is in staat om het volledige scala aan diensten aan te bieden die nodig zijn om een ​​succesvolle internationale verhuizing uit te voeren.

 

Specialist international movers can provide an door-to-door moving service.

 

Bij het controleren van de mogelijkheden van een internationaal verhuisbedrijf, is het verstandig om te vragen of ze hun eigen professionele inpakploegen hebben, hoe ze uw huis en items tijdens het inpakken beschermen, of ze personeel hebben dat is opgeleid en ervaren in internationale verhuiscoördinatie, en hoe zij beheren de douaneprocedures. Binnen deze categorie van gespecialiseerde internationale verhuisbedrijven zijn er een paar speciale aandachtspunten:

4a. Het eigen kantoor wereldwijd netwerk internationaal verhuisbedrijf

Dit zijn meestal grote bedrijven, met veel eigen kantoren die worden aangeduid met ‘punten op de kaart’. Ze pleiten ervoor om aan elk uiteinde dezelfde merknaam van het bedrijf te hebben die de verhuizing afhandelt. Dit is aantrekkelijk in termen van het bieden van de belofte van een consistente merkservice, maar het roept wel een paar vragen op die u zou moeten stellen. Bij mijn weten is er geen enkel bedrijf dat wereldwijd een eigen kantoor heeft in elk land. Zorgt het hebben van dezelfde merknaam voor consistentie en zijn de diensten op de bestemming even hoogwaardig als de diensten bij de herkomst? Heb je één aanspreekpunt waar je met al je vragen terecht kunt, of word je regelmatig gewisseld tussen verschillende coördinatoren in verschillende landen?

Voordelen : Capaciteiten en middelen van grote bedrijven

Nadelen : Soms een gebrek aan persoonlijke aandacht. Verbonden met hun eigen kantorennetwerk.

 

4b. Het onafhankelijke internationale verhuisbedrijf dat werkt als onderdeel van een erkend wereldwijd netwerk (bijv. FIDI)

Een alternatief voor een eigen kantoormodel is het selecteren van een verhuisbedrijf dat is geverifieerd als onderdeel van een goedgekeurd wereldwijd netwerk. Er zijn een paar wereldwijde netwerken om uit te kiezen, zoals IAM, Harmony, ERC. Om een ​​verhuizing van hoge kwaliteit te garanderen, is het echter aan te raden om een ​​bedrijf met FIDI-accreditatie te zoeken. Deze accreditatie vertegenwoordigt een legitieme en gevestigde internationale handelsgeschiedenis die is goedgekeurd door FIDI-auditors. De FIDI-organisatie is opgericht om de gouden kwaliteitsborgingsstandaard voor de internationale verhuisindustrie te definiëren en om toegang te bieden tot de beste internationale verhuizers in elke stad wereldwijd. Het is dus een goed idee om de FIDI-certificering te controleren voordat u uw internationale verhuizer kiest. Zo kiest u het beste internationale verhuisbedrijf op herkomst en bestemming. Sommige mensen zullen misschien afgeschrikt worden door twee bedrijven die u ondersteunen, maar uw verhuisbedrijf van oorsprong zou normaal gesproken degene zijn die u in dienst heeft, en zij zullen verantwoordelijk zijn voor uw huis-aan-huis verhuizing. Een goede onafhankelijke internationale verhuizer zal u een eerste aanspreekpunt bieden en de verantwoordelijkheid nemen voor de service die u ontvangt.

Voordelen : Flexibiliteit en keuze. Validatie door een professionele instantie.

Nadelen : Het kan moeilijker zijn om uw lokale FIDI-verhuizer te vinden.

 

Which type of moving company should I choose to move overseas

Een verhuizer kiezen Conclusie

Kortom, voor een volledige inboedel internationale verhuizing heeft u een aantal keuzes. De binnenlandse verhuizers, online verhuisoffertes en bagageverzendbedrijven hebben hun pluspunten, maar kunnen beperkt zijn in kwaliteit en capaciteit.

De gespecialiseerde internationale verhuisbedrijven zijn meer geschikt om een ​​woning internationaal te verhuizen. Zij hebben de vaardigheden, middelen en het wereldwijde netwerk in huis om uw verhuizing soepel te laten verlopen. Als het belangrijkst is om aan elk uiteinde hetzelfde merk te hebben, dan zal het eigen kantoormodel het meest aantrekkelijk zijn. Als u meer flexibiliteit en best-in-class aan elk uiteinde wilt, dan past de onafhankelijke internationale verhuizer misschien beter bij u, maar vergeet niet om te controleren op FIDI-certificering als u de best mogelijke ervaring wilt. Een goede internationale verhuizer neemt de verantwoordelijkheid voor uw verhuizing en biedt u het eerste aanspreekpunt voor het gehele huis-aan-huis verhuisproces.

Als u eenmaal het juiste internationale verhuisbedrijf heeft gevonden, zult u er zeker van zijn dat het verhuizen een stuk eenvoudiger wordt.

Door Nick Young

  Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

  EEN OFFERTE AANVRAGEN

  Back To Top
  0 Shares

  Vul de onderstaande informatie in voor een verhuisofferte

  Vul het onderstaande formulier in met zoveel mogelijk details over uw verhuizing en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

   Error: Contact form not found.

    Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

    EEN OFFERTE AANVRAGEN

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap