skip to Main Content

Global Mobility Services – Uw gids voor het verhuizen van werknemers

Veel mensen weten nog steeds niet precies wat wereldwijde mobiliteitsdiensten zijn of wat het verhuizen van werknemers inhoudt. Het is eigenlijk een heel gewone praktijk aan het worden en naarmate bedrijven diversifiëren en internationaal verhuizen, staan ​​meer mensen open voor de mogelijkheid om in het buitenland te werken. Dit is waar wereldwijde mobiliteitsdiensten om de hoek komen kijken en een service bieden om mensen te helpen verhuizen binnen een organisatie of haar dochterondernemingen. We bieden een gemakkelijk te volgen gids voor het verhuizen van werknemers en hun gezinnen waarin onze wereldwijde mobiliteitsdiensten worden uitgelegd.

 

International Relocation - People walking through an airport

Hoe werkt het verhuizen van medewerkers?

Er zijn een aantal redenen waarom een ​​werknemer ervoor kan kiezen om te verhuizen of dat een bedrijf een werknemer wil verhuizen. Het is gebruikelijk dat goed presterende werknemers, vooral in managementfuncties, verhuizen naar een ander kantoor of een andere winkel. Dit wordt vaak gedaan om de prestaties op slecht presterende locaties te verbeteren en het andere personeel te helpen trainen. Maar er zijn een aantal manieren waarop een werknemer kan verhuizen, in binnen- of buitenland. Daarom bespreken we hieronder de belangrijkste wereldwijde mobiliteitsdiensten.

Binnenlandse of internationale verhuizing

Een organisatie kan een werknemer willen verhuizen naar een andere stad in hetzelfde land of dezelfde regio om de prestaties te verbeteren, ook wel binnenlandse verhuizing genoemd. Bij een internationale organisatie kunnen ze echter van binnenuit promotie willen maken en een medewerker naar een vestiging in een ander land willen sturen. Hoewel deze twee situaties verschillende benaderingen vereisen, zijn er een aantal factoren die hetzelfde zijn. Enkele zaken waar u rekening mee moet houden bij het verhuizen van medewerkers zijn;

 • Tijdelijk of permanent – als u een werknemer slechts voor 12 tot 24 maanden verplaatst, moet u gehuurde accommodatie en werkvisa regelen.
 • Woonplaats – als u een werknemer permanent verhuist en het buiten een redelijk woon-werkverkeer valt, moet u helpen bij het zoeken naar een nieuwe permanente verblijfplaats voor hen.
 • Salaris – bedenk of de kosten van levensonderhoud van uw werknemer die in een nieuwe regio woont stijgen en of u zijn salaris moet aanpassen.

Wat zijn de voordelen van het verhuizen van werknemers?

U vraagt ​​zich misschien af ​​wat de voordelen zijn van het verhuizen van werknemers en waarom u niet iemand zou aannemen die al in dat land is gevestigd. Maar er zijn in feite een aantal verschillende redenen waarom u werknemers zou verplaatsen die enorm gunstig zijn voor uw bedrijf. Als u rekruteert voor een hogere functie op hoog niveau, is het mogelijk dat er in het gastland niet veel kandidaten zijn met de juiste kwalificaties. Het kan de juiste beslissing zijn om werknemers te verplaatsen om kennis te delen en de ervaring van een goed presterende werknemer in een nieuw land te benutten. Ze gaan misschien ook verhuizen om te helpen bij het geven van trainingen en het opzetten van een volledig nieuw filiaal om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Kan een werknemer op het contract en de voordelen van zijn thuisland blijven?

Een vraag waar mensen zich vaak zorgen over kunnen maken als ze voor werk naar een ander land verhuizen, is of dit gevolgen heeft voor hun uitkering bij terugkeer. Als de verhuizing niet permanent is en bedoeld is voor een paar jaar om een ​​nieuwe organisatie op te zetten, zullen werknemers vaak terug willen naar hun gastland. Een belangrijke vraag die zij zullen hebben, is of zij nog recht hebben op hun pensioen en zorgtoeslag als zij in een ander land werken. Het is vaak mogelijk om uw werknemers op hetzelfde contract te houden en de loonsom op hun thuisbankrekening te laten storten. Maar u moet overwegen hoe dit van invloed is op de belastingbijdragen en eventuele wetten hieromtrent in het gastland.

Dit biedt een goed overzicht van wereldwijde mobiliteit en het verhuizen van werknemers, maar u moet ervoor zorgen dat u alles overweegt voordat u verhuist. Gerson Relocation is een internationale verhuisspecialist en we bieden wereldwijde mobiliteitsdiensten die u kunnen helpen ervoor te zorgen dat u alles heeft wat u nodig heeft bij het verhuizen van werknemers. Lees meer over onze kerndiensten.

  Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

  EEN OFFERTE AANVRAGEN

  Back To Top
  0 Shares

  Vul de onderstaande informatie in voor een verhuisofferte

  Vul het onderstaande formulier in met zoveel mogelijk details over uw verhuizing en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

   Error: Contact form not found.

    Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

    EEN OFFERTE AANVRAGEN

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap