skip to Main Content

5 waardevolle tips om gezinnen te helpen zich voor te bereiden op een internationale verhuizing

Door Nick Young

Verhuizen naar een nieuw land met kinderen is een onderneming die zeker gepaard gaat met veel uitdagingen voor het hele gezin. Niet alleen is er veel te doen voor de ouders op het gebied van voorbereiding op een nieuwe baan, het vinden van een nieuw huis om in te wonen, het kiezen van het juiste verhuisbedrijf en het beheren van alle stappen die gepaard gaan met een verhuizing van huishoudelijke goederen , maar de grootste zorg hierboven al het andere is ervoor te zorgen dat hun kinderen voorbereid zijn en zich positief voelen over het nieuwe hoofdstuk in hun leven op een geheel nieuwe locatie.

Als verhuisconsulent die honderden gezinnen heeft geholpen om zich in nieuwe landen te vestigen, heb ik met veel ouders over hun ervaringen gesproken en veel nuttige informatie verzameld over wat er nodig is om een ​​succesvolle en gelukkige overgang te hebben op hun nieuwe locatie.

Hieronder deel ik een verzameling van vijf handige tips voor gezinnen die zich voorbereiden op een verhuizing.

Have an open conversation with your children about their feelings on the move

Tip 1) Voer een open gesprek met uw kinderen over hun gevoelens onderweg

Terwijl de meeste ouders anticiperen op uitdagingen en zorgen voor hun kinderen wanneer ze verhuizen, hebben velen me verteld dat ze verrast waren om precies te horen wat de gedachten van hun kinderen waren nadat ze met hen over de verhuizing hadden gesproken.

Sommige kinderen zijn enthousiast over de nieuwe kans om op een nieuwe plek te wonen, sommige jongere kinderen begrijpen niet dat ze naar een geheel nieuw land verhuizen en denken dat ze gewoon naar een nieuw huis gaan verhuizen, sommigen zijn verdrietig over het feit dat ze nieuwe vrienden of angstig over het vinden van de activiteiten die ze graag doen op hun nieuwe locatie. Het verschilt echt van kind tot kind en de complexiteit van hun gedachten kan verbazingwekkend zijn.

De informatie die u verkrijgt door te horen wat uw kind van de verhuizing vindt, stelt u in staat om ze beter gerust te stellen en aan te moedigen over de positieve kanten van de verhuizing. Dit gesprek zal het proces veel gemakkelijker voor hen maken als ze zich het leven in hun nieuwe huis voorstellen.


Take your family on a fun trip to the location before the move

Tip 2) Neem je gezin mee op een leuke trip naar de locatie voor de verhuizing

Een leuke, gerichte vakantie naar uw nieuwe locatie stelt uw gezin in staat om hun toekomstige huis op een superpositieve manier te leren kennen.

Wat is een betere manier om op de juiste manier aan de slag te gaan dan door mooie en interessante bezienswaardigheden in de regio te bezoeken, kennis te maken met de lokale buurten waar u naartoe gaat verhuizen, hen activiteiten te laten zien waar ze naar uit kunnen kijken en gewoon een geweldige tijd samen te hebben in deze nieuwe omgeving?

Deze ervaring zal uw gezin een geweldige eerste indruk geven van hun nieuwe huis en zal hen helpen enthousiaster te worden over de verhuizing.

Als onderdeel van deze reis kunt u ook een Area Orientation Tour opzetten  met uw verhuisconsulent om de belangrijke plaatsen in uw nieuwe stad te zien die verband houden met uw leven. Dit kan een bezoek aan potentiële woningen zijn, een bezoek aan verschillende buurten die populair zijn bij expats, een bezoek aan winkelcentra en meer.


Do an in-person school search before arrival

Tip 3) Doe een persoonlijke schoolzoektocht voor aankomst

Het kiezen van de juiste school voor uw kinderen is misschien wel de belangrijkste beslissing die u moet nemen als u naar een nieuw land verhuist. De school is de plaats waar uw kinderen hun leven vormgeven, vrienden maken en groeien als mensen, dus het is belangrijk om te weten welke school de kwaliteiten, onderwijsstijl, omgeving en waarden biedt die aansluiten bij de behoeften van uw kinderen.

Een schoolbezoek kunt u het beste doen in aanwezigheid van uw kinderen om de scholen zelf te zien, omdat het hen in staat stelt de school uit de eerste hand te ervaren en vervolgens hun feedback te geven over wat ze wel en niet leuk vonden aan elke school, en om te vragen vragen die voor hen belangrijk zijn. Betrokken zijn bij dit proces zal hen zeker meer vertrouwen geven terwijl ze zich voorbereiden op het leven op hun nieuwe locatie.

Bovendien, als je voor de verhuizing een school hebt gekozen, kun je je concentreren op een woongebied dat gemakkelijk is voor woon-werkverkeer en woon-werkverkeer, en dat nauw verbonden is met de gezinnen die naar de school gaan. Dit zal helpen om het zoeken naar een huis te vereenvoudigen en echt in te zoomen op eigendommen waar je mogelijk naar zou willen verhuizen.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om te communiceren met de adviseur van uw verhuisbedrijf en gebruik te maken van de schoolzoekservice die wordt aangeboden door uw verhuisbedrijf.


Get advice from other expat families that live in your new location

Tip 4) Vraag advies aan andere expatfamilies die op je nieuwe locatie wonen

Er is niets nuttiger dan te kunnen praten met een ander expatgezin dat al een verhuizing naar uw nieuwe locatie heeft meegemaakt. Door met deze familie te praten, kun je al je vragen stellen over de locatie en kom je meer te weten over de specifieke uitdagingen waarmee ze te maken hebben gehad en hoe ze deze hebben overwonnen.

Vraag uw afdeling Personeelszaken of zij u in contact kunnen brengen met mensen in uw bedrijf die naar uw nieuwe locatie zijn verhuisd of vraag een beheerder van de school die u hebt gekozen of zij u in contact willen brengen met een gezin dat openstaat voor praat met jou. Verhuizende gezinnen zijn meestal erg open en behulpzaam naar andere gezinnen die verhuizen en maken graag een nieuwe verbinding.


Get advice and assistance from a local relocation consultant

Tip 5) Krijg advies en hulp van een lokale verhuisconsulent

Een verhuisconsulent is een lokale expert die de typische behoeften begrijpt van een gezin dat naar een nieuwe locatie verhuist en iemand die kan anticiperen op de problemen waarmee gezinnen te maken kunnen krijgen als onderdeel van hun verhuizing. Ze kunnen objectief advies geven en alle essentiële verhuisdiensten organiseren – van het zoeken naar een school tot het huren van een huis , tot het beantwoorden van uw vragen en het geven van goed lokaal advies dat uw gezin helpt zich voorbereid te voelen op de verhuizing.

Het hebben van een verhuisconsulent om u door het proces te begeleiden, is een hulpmiddel van onschatbare waarde om u en uw gezin met succes naar uw nieuwe huis te laten verhuizen, omdat ze u helpen vertrouwd te raken met de stad, u in contact brengen met expatorganisaties en u laten zien hoe u de activiteiten waarin u en uw kinderen geïnteresseerd zijn.

Samengevat

Het proces van verhuizen met uw gezin kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding kan het ook een geweldige ervaring zijn voor u en uw dierbaren. Hopelijk helpt deze informatie je om een ​​gelukkige en plezierige overgang naar je nieuwe huis te maken.

  Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

  EEN OFFERTE AANVRAGEN

  Back To Top
  0 Shares

  Vul de onderstaande informatie in voor een verhuisofferte

  Vul het onderstaande formulier in met zoveel mogelijk details over uw verhuizing en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

   Error: Contact form not found.

    Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

    EEN OFFERTE AANVRAGEN

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap