skip to Main Content

Wat zijn de fasen van een internationaal verhuisproces?

What are the stages of an international move process

Het is gemakkelijk in te zien hoe het verplaatsen van uw hele leven en huis over internationale grenzen kan aanvoelen als een onoverkomelijke hoeveelheid organisatie en werk om te ondernemen, maar inzicht hebben in de belangrijkste fasen van het internationale verhuizingsproces kan veel helpen. Dit artikel gaat in op deze behoefte.

Als expat die meerdere keren internationaal is verhuisd, is het de moeite waard om te zeggen dat alleen al het regelen van visa, het voorbereiden van je gezin, het vinden van een huis en het proberen je focus op je werk te houden, ingewikkeld kan zijn. Dan heb je te maken met het selectieproces van het verhuisbedrijf, het begrijpen van de vereiste documentatie, het invullen van papierwerk, inklaring en verzekering, en natuurlijk het inpakken, transporteren en afleveren van je zending.

Over het algemeen zijn er een aantal taken waar u zich in deze tijd mee bezig moet houden, waardoor u zich overweldigd kunt voelen. Maak je geen zorgen, dit is hoe de meeste mensen zich voelen als ze verhuizen en daarom heb ik dit artikel geschreven in samenwerking met Gerson Relocation, de internationale verhuis- en relocation experts. Het kan ook geruststellend zijn om te weten dat u de stress aanzienlijk kunt verminderen en een gevoel van volledige controle krijgt, als u een duidelijk begrip van het proces heeft en de ondersteuning van een groot internationaal verhuisbedrijf u zal helpen dit te bereiken.

De 12 belangrijkste fasen van een internationaal verhuisproces

Het volgende is  een gids om de tien belangrijkste stappen te tonen die u moet weten wanneer u naar het buitenland verhuist . Het omvat alles, van het vinden van een verhuizer tot het betrekken van uw nieuwe huis in uw nieuwe land. Ik heb me gefocust op het verhuisproces van huishoudelijke goederen, dus houd er rekening mee dat het over het algemeen ook deel zal uitmaken van een breder verhuisproces dat Gerson Relocation kan coördineren in combinatie met uw verhuizing.

Houd deze stappen bij, gebruik ze als richtlijn, en het verkrijgen van dat bevredigende gevoel dat voortkomt uit het afvinken van elke stap van de lijst, zou u moeten helpen het proces onder controle te krijgen en gemoedsrust te bereiken.

Make a short list of international moving companies to contact

1. Maak een korte lijst van internationale verhuisbedrijven om contact op te nemen

Er zijn een aantal bronnen beschikbaar om u te helpen bij het vinden van het juiste internationale verhuisbedrijf voor uw verhuizing. Dit is een handig artikel dat ik heb geschreven om het artikel te identificeren dat aan uw vereisten voldoet. Daarnaast zou een online zoektocht naar de verhuisbedrijven die in uw regio actief zijn, met bijzondere aandacht voor de bedrijven die zijn aanbevolen door collega’s of vrienden, u moeten helpen de mogelijke keuzes te beperken.

Hierna is het goed om beoordelingswebsites te lezen om een ​​gedetailleerd beeld te krijgen van eerdere klantervaringen en hoe deze van toepassing kunnen zijn op uw verhuizing. Het wordt altijd aanbevolen om ervoor te zorgen dat elke keuze van een potentieel internationaal verhuisbedrijf FIDI- geaccrediteerd is en de FAIM-certificering van de  FIDI heeft .

 

Call or contact the moving company from your short list for a quote

2. Bel of neem contact op met het verhuisbedrijf uit uw korte lijst voor een offerte

Zodra u een korte lijst heeft gemaakt van verhuisbedrijven waarmee u zeker kunt samenwerken, dient u contact op te nemen met een vertegenwoordiger van het bedrijf zodat u meer gedetailleerde informatie kunt krijgen.

U kunt vaak gebruik maken van de optie om een ​​offerte aan te vragen op de website van het bedrijf, wat handig is als het buiten kantooruren is, maar ik zou altijd aanraden om te bellen en te spreken met uw favoriete internationale verhuisbedrijf.

Dit geeft u de kans om met hen te praten en een beter beeld te krijgen van hun expertise. Het is ook een goede gelegenheid om de belangrijkste details van uw specifieke verhuiswensen te delen, waaronder: de herkomst en bestemming, de datum waarop u van plan bent te verhuizen of aan te komen in uw nieuwe huis in uw nieuwe land, een idee van het soort items dat u wilt verhuizen (als een snelle tip, het kan gemakkelijk zijn om het aantal slaapkamers dat wordt verplaatst en van welk type woning u verhuist op te geven), eventuele specialistische diensten die u nodig heeft, zoals klassieke voertuigen of beeldende kunst, als u een internationaal huisdier nodig heeft verplaatsen, of er items zijn die speciale zorg nodig hebben of gedemonteerd moeten worden, en alle andere details die volgens u relevant zijn.

Stel gerust vragen aan de verhuisexpert over hun ervaring met het verzenden van goederen naar uw bestemming en vraag naar de kwaliteit van hun verhuisteam op de bestemming. Zij kunnen u antwoord geven op uw vragen en een verwachting geven van wat de volgende stappen zijn voor uw verhuizing.

Arrange for a volume estimate and quotation

3. Regel een schatting van het volume en een offerte

Inmiddels zou je een paar bedrijven moeten hebben geëlimineerd en je moeten concentreren op een zeer beperkt aantal dat je overweegt voor de verhuizing. Uw internationale verhuisbedrijf moet een nauwkeurige schatting maken van het volume van de te verplaatsen items, zodat ze een verhuisplan kunnen opstellen en u een nauwkeurige prijs kunnen geven voor uw verhuisvereisten.

U kunt uw beste keuzes vragen naar hun verschillende manieren om deze schatting te krijgen, waaronder; 1) een video-enquête  die een beetje lijkt op het gebruik van FaceTime of een videogesprek dat veel mensen erg handig vinden. 2) Als uw verhuizing klein is, kunt u hun zelfbeoordelingsberekeningstool gebruiken en zoals de naam al doet vermoeden, houdt u in dat u de items en maten opsomt van wat u wilt verhuizen of 3) een professionele landmeter bij u thuis laat komen om het onderzoek uit te voeren persoonlijk, wat het meest nuttig is als je een slecht wifi-/netwerksignaal hebt of als je items van extreme waarde hebt of die een gedetailleerd begrip en persoonlijke inspectie door een professional vereisen.

Tijdens deze enquête deelt u informatie over bepaalde items die speciale bescherming nodig hebben of zeer waardevol zijn. De landmeter moet informatie met u delen over hoe deze items zullen worden verzorgd en over relevante douane-inklaringsvereisten, inclusief alle verboden items in uw land.

 

Review your move quotation and move plan

4. Bekijk uw verhuisofferte en verhuisplan

Na de enquête zou u van elk bedrijf een prijsofferte en een plan voor uw verhuizing moeten ontvangen. Zoek in deze offerte naar details over het volume, de vermelde herkomst/bestemming, welke diensten zijn inbegrepen, de prijs of het tarief van de verzekering en eventuele extra kosten die te verwachten zijn als gevolg van verwerkingskosten, douanerechten of heffingen die afkomstig zijn van moeilijke toegang. Het is goed om een ​​gesprek met uw adviseur te hebben om de details van de offerte door te nemen en ervoor te zorgen dat alle kosten zijn inbegrepen. Het is ook handig om de verschillende offertes te vergelijken om te zien of er inconsistenties zijn in de diensten of kosten die zijn inbegrepen.

Belangrijke opmerking: als een offerte veel lager of hoger aanvoelt dan de andere, zorg er dan voor dat ze een offerte op dezelfde basis geven. Het aanbod van een bedrijf kan er bijvoorbeeld een stuk lager uitzien, maar dit kan zijn omdat ze services hebben weggelaten. Dit kan een verkeerde indruk geven en u wilt er zeker van zijn dat u achteraf niet voor extra kosten komt te staan ​​die u niet heeft begroot.

Nogmaals, het is altijd het beste om contact op te nemen met uw voorkeursbedrijf om alle details te bevestigen. Als er dingen zijn veranderd en er moeten extra spullen worden verplaatst, wilt u hulp bij het regelen van tijdelijke huisvesting , opslag of iets anders dat u nodig heeft, dan moet uw contactpersoon dit kunnen regelen.

Uw verhuisoffertes kunnen bewegende terminologie bevatten die u niet kent. Als dat zo is, bekijk dan dit artikel dat een woordenboek met internationale bewegende terminologie biedt om alles te begrijpen.

 

Book your International move and pay your deposit

5. Boek je verhuizing

Nadat u uw verhuisoffertes heeft bekeken en uw favoriete verhuisbedrijf heeft gekozen, wilt u er zeker van zijn dat u de gewenste verhuisdatums boekt. Houd er rekening mee dat de piekperiodes voor verhuizingen meestal rond de schoolvakanties vallen, dus vroeg opstaan ​​zorgt ervoor dat u de datum vastlegt. Neem gewoon contact op met uw verhuisbedrijf en regel een boeking bij hen. Het is gebruikelijk dat ze om een ​​kleine aanbetaling vragen om uw verhuisdatum veilig te stellen.

Zodra je hebt geboekt, zou je een bevestiging moeten ontvangen en dit zal de volgende fase van het proces in gang zetten, namelijk het uitvoeren van het verhuisplan.

Preparing your customs documentation

6. Bereid de internationale verhuisdocumentatie voor

Voor internationale verhuizingen moet u de belangrijkste documenten invullen die betrekking hebben op het over de douanegrenzen overbrengen van artikelen. Denk hierbij aan het invullen van douanedocumenten, het overleggen van een kopie van uw paspoort en verblijfsvisum/werkvergunning, enzovoort. Als u een  verzekering afsluit , iets wat altijd wordt geadviseerd, ongeacht de afstand van uw verhuizing, moet u een gedetailleerde getaxeerde inventarislijst invullen die de waarde van uw items laat zien. Vraag uw verhuisbedrijfconsulent welke specifieke documentatie zij nodig hebben en wanneer deze ontvangen moet worden. Als u van het VK naar de VS verhuist , lees dan alles wat u moet weten over uw internationale verhuizing .

Als u een gerenommeerd internationaal verhuisbedrijf heeft geselecteerd, zullen zij u helpen met het documentatieproces. Deze hulp is van onschatbare waarde omdat het papierwerk voor sommige landen bijzonder gedetailleerd kan zijn en in sommige gevallen een beetje onduidelijk over wat ze nodig hebben, of wat het juiste vakje is om aan te vinken. Door ervoor te zorgen dat uw documentatie volledig en nauwkeurig is, kunt u ervoor zorgen dat uw verhuizing geen vertraging oploopt en geen onnodige kosten met zich meebrengt.

 

Prepare for the packing day

7. Bereid je voor op de inpakdag

In de aanloop naar uw verhuizing moet uw verhuisbedrijf u regelmatig voortgangsupdates geven als taken worden afgevinkt en details voor uw inpakdag bevestigen. Het verhuisbedrijf moet met u de details en het tijdstip van de aankomst van de professionele inpakploeg regelen, u informatie geven over wat u thuis moet voorbereiden, het parkeren van het inpakvoertuig regelen (sommige van de vrachtwagens die ze gebruiken kunnen de grootte van een Londense bus) en al het andere dat relevant is voor uw verhuizing. Als de verhuisdag nadert, wil je misschien ook je verhuisbedrijf bellen als je vragen hebt, in welk geval zij bereid en in staat moeten zijn om je vragen te beantwoorden.

Uw verhuisbedrijf moet ook met u een schatting maken van wanneer zij verwachten dat het pakket klaar is en wie de leider van het inpakteam zal zijn. Misschien wilt u ook voorbereidingen treffen om het de professionele inpakkers gemakkelijker te maken en het veiliger te maken door te regelen dat huisdieren naar een andere locatie worden gebracht en dat uw kinderen door familie of goede vrienden worden verzorgd, aangezien u waarschijnlijk ter plaatse wilt zijn op de dag. Zorg er altijd voor dat ze alle documenten en details hebben die ze nodig hebben voor de verzending en de douane-inklaring.

Hoewel het verhuisbedrijf het meeste werk zal doen, heb je toch een aantal verantwoordelijkheden. Om u te helpen bij de voorbereiding van uw verhuizing, kunt u hier ook deze gids en checklist voor uw internationale verhuizing downloaden.

 

Let the professionals pack your possessions in your home

8. Laat de professionals je spullen bij je thuis inpakken

Als alles met zorg en aandacht voor detail is gepland, kunt u verwachten dat de inpakdag soepel zal verlopen. Normaal gesproken leidt u een wandeling door het pand met de leider van het inpakteam en wijst u op items die speciale zorg nodig hebben. U moet zich aangemoedigd voelen om vragen te stellen of eventuele problemen met het inpakken aan te geven, maar verder bent u vrij om achterover te leunen en de professionele inpakkers hun werk te laten doen terwijl u de tijd thuis gebruikt om u voor te bereiden op uw vertrek. Zodra het inpakken is voltooid, ontvangt u van de teamleider een inpaklijst met daarop alles wat is ingepakt. U dient deze vast te houden totdat uw goederen zijn aangekomen en zijn uitgepakt in uw nieuwe woning. Als extra voorzorgsmaatregel raad ik je aan hier een foto van te maken op je telefoon of dit document te scannen, zodat je nog een kopie hebt voor het geval je de jouwe kwijtraakt.

 

Moving-box-labeling-your-boxes

9. Bereid uw goederen voor op transport en opslag

Als u spullen heeft voor opslag, worden deze door het verhuisbedrijf meegenomen om veilig opgeborgen te worden. Al het andere dat moet worden vervoerd, wordt voorbereid om te worden verzonden via de lucht, over zee of over de weg. Uw verhuisbedrijf regelt de details en geeft u updates over vertrekdata en zorgt voor eventuele aanvullende documentatie die nodig is voorafgaand aan het transport. Luchtzendingen kunnen worden gebruikt in combinatie met zeezendingen om ervoor te zorgen dat u over de essentiële zaken beschikt voor wanneer uw hoofdzending “op zee” is.

Gerson Relocation - Transport & Delivery

10. Volg uw verhuizing tijdens het transport van uw goederen

Zodra uw goederen onderweg zijn, moet uw verhuisconsulent updates geven over de voortgang van uw zending. Als het een transoceanische zeereis is, kan het weken duren om aan te komen en zij moeten u informeren over de belangrijkste vaardata en details van het schip. De datum van aankomst in de aankomsthaven is belangrijk, omdat ze dan een goed idee hebben van de leveringsdatum, dus zorg ervoor dat uw verhuisconsulent contact met u houdt terwijl de zending vordert. Levering over land (dwz over de weg) en door de lucht is meestal voorspelbaarder in termen van planning, maar nogmaals, uw adviseur moet u op de hoogte houden van de aankomstdatum van uw zending om een ​​nauwkeurige leveringsdatum en -tijd te behouden.

 

Shipping & Transportation of your household goods

11. Douaneafhandeling van uw inboedel

Uw verhuisbedrijf regelt het douane-inklaringsproces voor u en u op de hoogte houden wanneer dit proces is voltooid. Zodra de aankomstdatum van uw zending op de bestemming is vastgesteld, kunt u beginnen met het plannen van de levering van uw goederen in uw nieuwe woonplaats. Mocht de zending eerder aankomen dan u, dan is er altijd een mogelijkheid tot opslag, dus overleg met uw adviseur om dit zo nodig te regelen. Om uw levering op te zetten, zal het verhuisbedrijf op de bestemming om uw adres vragen, vragen of er problemen zijn om de goederen van de vrachtwagen naar uw woning te brengen, en bevestigen welke items opnieuw moeten worden gemonteerd of aan de muur moeten worden gehangen. Zodra ze alle informatie hebben die ze nodig hebben, zullen ze met je samenwerken om de bezorgdatum en -tijd vast te stellen en je de naam te geven van de teamleider die je bezorging en uitpakken bij je thuis zal regelen.

 

Deliver and unpack your possessions into your new home

12. Bezorg en pak je spullen in je nieuwe huis

Wat er gebeurt op de bezorgdag is vergelijkbaar met wat er gebeurt tijdens de verhuisdag, maar dan omgekeerd en duurt meestal half zo lang (mits toegang tot uw woning gemakkelijk is). Voordat u met de levering begint, geeft u de teamleider een rondleiding door uw huis om vast te stellen waar u elke doos wilt hebben en bevestigt u de items die opnieuw in elkaar moeten worden gezet of aan de muur moeten worden opgehangen. Na voltooiing van het uitpakken zullen zij bevestigen dat alle artikelen zijn geleverd door te verwijzen naar hun exemplaar en uw exemplaar van de paklijst.

 

key stages of an international move

Ik heb de belangrijkste stappen en belangrijkste fasen van een internationale verhuizing besproken, iets waarvan ik hoop dat u het nuttig zult vinden. U kunt ook deze handige checklist voor internationale verhuisgidsen raadplegen,   die u helpt bij het bijhouden van elke stap. Als je ze allemaal van de lijst hebt afgevinkt, kun je je in een nieuw huis gaan vestigen en genieten van een nieuw hoofdstuk van je leven in je nieuwe land.

  Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

  EEN OFFERTE AANVRAGEN

  Back To Top
  0 Shares

  Vul de onderstaande informatie in voor een verhuisofferte

  Vul het onderstaande formulier in met zoveel mogelijk details over uw verhuizing en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

   Error: Contact form not found.

    Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

    EEN OFFERTE AANVRAGEN

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap