skip to Main Content

Toptips voor internationale verhuizing van werknemers

Internationale verhuizing van werknemers kan een uitdagend proces zijn, zowel voor de werknemer als voor het betrokken bedrijf. De komst van globalisering heeft bedrijven in staat gesteld om internationale grenzen te overschrijden, projectbereik te hebben en zich onder te dompelen in nieuwe culturen. Human resources spelen een integrale rol bij elke bedrijfsverhuizing, vooral als het gaat om internationale verplaatsingen. Hiervoor zijn de juiste planning en processen nodig. Daarom hebben we onze toptips voor internationale verhuizingen van medewerkers op een rijtje gezet.

Person moving out of office with belongings

Waarom werknemers naar het buitenland verhuizen?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven ervoor kunnen kiezen om werknemers naar het buitenland over te plaatsen. Enkele van de meest voorkomende redenen zijn:

 • Verhoogde markten
 • Lokale integratie
 • Kennisoverdracht
 • Wereldwijde reputatie

Dingen om te overwegen 

Voordat u een werknemer verhuist, zijn er een aantal factoren waarmee u vooraf rekening moet houden.

Hun welzijn – Welzijn is zoveel meer dan alleen fysiek. Expats op internationale plaatsingen lopen vaak een hoger risico op complicaties op het gebied van de geestelijke gezondheid, vanwege de veelvoorkomende effecten van isolatie. Overweeg of de werknemer in kwestie het ontmoedigende vooruitzicht om eerst naar het buitenland te verhuizen aankan.

De praktische zaken – U moet dan nadenken over de praktische zaken. Uw werknemer heeft een woonruimte nodig. Als ze kinderen op sleeptouw hebben, moeten lokale scholen en hogescholen worden beoordeeld in het gastland. Geef uw medewerker de nodige details over de buurt, scholen, levensstijl en huisvesting om het verhuisproces te vereenvoudigen en gerust te stellen.

De administratie en het papierwerk – Net als bij nationale verhuizingen, kan internationale verhuizing verschillende gevolgen hebben. U moet ervoor zorgen dat uw werknemer de nodige papieren heeft, op de hoogte is van de kosten en bijvoorbeeld over het juiste visum beschikt. Lees meer over Visa en immigratie .

Bij Gerson bieden we complete bedrijfsoplossingen om de verhuizing van uw werknemers te beheren – van begin tot eind. Onze programmabeheerservice biedt u en uw medewerkers een toegankelijke en responsieve service om de druk van de verhuizing weg te nemen. Ontdek hier meer .

Man interviewing a lady in an office environment

Toptips voor internationale verhuizing van werknemers

Uw medewerkers voorbereiden op een internationale verhuizing is complex. U, uw HR-afdeling of de door u gekozen dienstverlener moeten de nodige stappen volgen. Dit kan zijn:

 • Interviews houden – Een flexibele werknemer kan zich mogelijk gemakkelijker aanpassen aan een nieuwe omgeving. Past deze medewerker zijn levensstijl bij een nieuwe cultuur? Heeft deze medewerker jonge kinderen? Jonge, alleenstaande medewerkers passen vaak het beste bij veranderingen.
 • Training aanbieden – Deze training moet een introductie zijn tot de bedrijfsgewoonten op de bestemming. Wat moet de werknemer weten over lokale wetten en beveiligingsspecificaties?
 • Bied een goed zorgpakket aan – Zorgsystemen verschillen zoveel over de hele wereld. Het hebben van een kwalitatief goed zorgpakket voor uw werknemers is een grote aantrekkingskracht en geeft gezinnen de gemoedsrust dat er voor hen wordt gezorgd.
 • Praten – Praat met de betreffende medewerker. Wat is hun thuissituatie? Zou het voor hen moeilijk zijn om zich te vestigen?
 • Neem voldoende tijd – De sleutel tot een succesvolle internationale verhuizing van werknemers is tijd gunnen. Moedig uw medewerkers aan om lid te worden van steungroepen en lokale forums. Dit geeft hen de tijd om nieuwe vriendschappen op te bouwen met expats in het nieuwe land.

Als u het internationale relocatieproces van werknemers echt wilt stroomlijnen, raden we u aan verder te gaan met een relocatieserviceprovider zoals Gerson. Wij kunnen uw verhuizing van begin tot eind afhandelen, zodat we alles bieden wat uw werknemer nodig heeft voor een soepele verhuizing. Neem vandaag nog contact op met een lid van ons team of vraag een offerte aan via ons online formulier.

Meer weten over internationale verhuizing van medewerkers? Bekijk onze blog over Het leven van expats gemakkelijker maken .

  Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

  EEN OFFERTE AANVRAGEN

  Back To Top
  0 Shares

  Vul de onderstaande informatie in voor een verhuisofferte

  Vul het onderstaande formulier in met zoveel mogelijk details over uw verhuizing en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

   Error: Contact form not found.

    Gemiddelde klantwaardering:   4.8/5

    EEN OFFERTE AANVRAGEN

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap